Pages

Saturday, March 28, 2009

Kelakar Sangat Bagi Aku

Aku pergi ke rumah kawan aku beberapa hari yang lepas. yelah, untuk melawat dan beramah mesra setelah sekian lama menderhaka dan merantau di tanah orang, aku kembali ke Kedah.

Sound kinda lame kan ,'Kedah'?

I spent most of my life growing up here, and so far, i think i live in a coolest place ever.

Love the food, love the people.

Haters, buzz off.

So, i went there. And lepak lah kat umah my friend tu. Kat ruang tamu dia.

Tunggu dia bersiap lah nk keluar lepak.

Mak dia datang dan aku sebagai orang muda salamlah tangan. Tengoklah TV sambil borak-borak. Datang duduk bersama jugak adik-beradik kawan aku. Lepas tu datang duduk jugak kawan aku. Sambil tengok TV tuh, adalah iklan Earth Hour.

Lepas tu mak kawan aku ni, tidak bersetuju dengan konsep Earth Hour tu.

Berdebatlah anak beranak di depan TV tersebut dengan aku sebagai penonton. Keluarlah hujah-hujah orang-orang muda bahawa ini untuk mengurangkan kadar pemanasan global yang disebabkan oleh gas karbon dioksida oleh lampu. Untuk bersatu seluruh dunia menyokong isu yang boleh merosakkan alam sekitar. Dan untuk orang tua tersebut, satu je ayat dia yang confusekan emosi semua orang ketika perdebatan tersebut.

Katanya, ' Ala, mengarut je semua tu. Pemanasan global lah, ape la..dah satu dunia tak reti sembahyang..tambah-tambah lah yang Islam tak reti nak sembahyang. Memang panas dunia. Nak kiamat! '

Tudiaaa....senyap terus warga muda. Confuse dengan emosi sendiri dan tidak tahu berkata-kata.

Haha. Aku hanya mampu gelak macam orang kaya dengan 3 harkaat..hahaha!

Dan kawan aku terus ajak keluar minum. Padan muka. Bila dah terkena kat batang hidung sendiri.

1 comment:

ღ l y n e e ღ said...

heheh~!!
sebiji *kami2* sume kena ann..

ahahah :))