Pages

Tuesday, June 30, 2009

mereka lebih penting


This is me and my sisters while we were on our way to Seremban for Kak Sheeda's wedding reception.

I love 'em dearly..

We stayed after the wedding reception. Spend the night with the cousins, aunties and uncles.

Woke up early in the morning, Uncle Awie; Kak Sheeda's dad, and i went out to get brekkie. He doesn't want to eat at the hotel. since i was the only 'bujang' there, i accompanied him.

Jalan-jalan di pekan Seremban mencari kedai utk breakfast. Pusing dan pusing, luckily we found one. Sebelah hostel nurse..(yihaa!;p)

Uncle Awie is one of the person that played a great part in my life. Dia mengajar aku byk benda, especially bab-bab agama. Proudly, aku lega dgn semua knowledge yg diajar kpd aku sebab sejauh mana aku pergi, sebanyak mana aku salah, aku tetap ingat dan berpatah balik. Dan apa yg aku belajar semua jadi kebiasaan aku sampai sekarang.

Dan time sedang breakfast..

"Legalah Kak Sheeda dah kawin. Alhamdulillah. Tanggungjawab Uncle da lepas sbg seorg bapak.."

Aku hanya senyum..

Sbb aku kenal sgt pakcik aku sorg nih, dia didik anak-anak dia dengan cara ala tentera. Anak-anak perempuan mmg tidak diberi ruang langsung utk menipu, utk buat salah. Dia memilih utk tidak percaya kepada anak-anak perempuan dia, sbb dia betul menjadi seorg bapak.

" Bela anak perempuan lg susah dari bela lembu sekandang tau."


Aku gelak. I know what he meant.

Aku tahu dia bangga dengan anak-anak dia semua dan dia berjaya menjadi seorg bapak yg baik.

Lepas makan, we talked and talked and talked..uncle pandai sesuaikan kata-kata dia utk orang yg lebih muda. aku faham apa yg disampaikan.

Dan uncle ckp dekat aku untuk tlg my parents tgkkan kakak dan my lil' sis. since i am the only boy in the family. i have to take responsibilities that is. yes, i will.

After the brekkie, it was nearly 9 a.m. and the morning chill was replaced by the warmth of the sun. We went back to the hotel. Anak-anak cuz Along nak mandi swimming pool and so does the cute umaira. Me and abg eez melayan anak-anak kecil ini. dan aku tahu aku sayang semua yang ada time tu. nothing is more important than their existance in my life.

at noon, we checked out. hang out at the lobby with everybody there. i saw lil hazrat got punch by abg lee's cute umaira..(budak ni temper skit)..it was funny tho. hazrat was crying. i know for a long time i wanna get married early, and have kids..but i wanna make sure my sisters got there first.

Everybody hugged and kisses. i know the uncles and aunties depended on me like they depended on my dad. just to bring the cheer and the family together.

Sebelum aku naik kereta..

" Bilah tlg mama and papa tgkkan adik and kakak ek.."


Uncle peluk aku dan aku cium tangan dia. very much appreciated everything that he said and all the advice he gave to me all this while.

dan aku berpegang pada kata-kata tu, yang mereka ni lebih penting bagi aku. sayang dan cinta mereka tak perlu di ucapkan. a simple tap on the shoulder, i know it they truly meant it. they won't lie and hurt me.

dan atas dasar tu mereka menjadi lebih penting.

2 comments:

hun shahrudin. said...

awwwwwwwwww!

Nabil Hussein said...

hehe~hun..'awwwwwwwwww' is not a feeling:p