Pages

Saturday, October 31, 2009

Cool?; Yeah,Right

It seems that everybody loves to be associated with the word 'cool'.

Yeap. It seems that way. Everybody wanna be cool though they don't wanna admit it.

Admit it.

Tengok la zaman sekolah, we tend to wanna get around and involve with the popular kids. Or the jocks. Nerds tidak 'cool'. Breaking the rules sangat 'cool'. Skema dan mengikut arahan adalah sangat tidak 'cool'.

Memang mengarut, but that's life tend to be like. Blame the media.

Definisi 'cool' secara subjektif memang lagi meluas. Siapa yang ada blog followers ramai, dia 'cool'. Siapa yang ada ramai tweeples, dia 'cool'. Siapa berlakon filem, dia 'cool'. Siapa bapak kaya, dia 'cool'.

Dah mengarut sangat dah definisi 'cool' ni. Dah subjektif dan variables. You can do anything and if people love it, you're it. You are cool.

Ada yang berusaha cakap tak nak glamor sebab semua tu 'poyo'. Tapi mencari definisi 'cool' dengan berselindung.

Cet. Bagi aku yang 'cool' adalah orang tak berusaha untuk menjadi sedemikian dan ended up sedemikian. That's cool.

Tidak mencuba adalah terbaik, trying too hard and you'll look like a fool. This is a reminder.


p/s: Taknak 'cool' sebab tak dapat pun.

4 comments:

Cik E said...
This comment has been removed by the author.
Cik E said...

hehe. not cool people, not cool.

True Fiza said...

ceit!!! u tiru i punya follow me @ picture!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nabil Hussein said...

hehe~im a copycat!;p