Pages

Monday, April 27, 2009

Uncertainty

Haha! bila tengok page blog aku, i kinda notice that i'm full of uncertainty.

Kinda confuse with choosing stuff.

Mostly, what i wrote is quite..hmm..berterabur?

haha!so does my life.

segala pilihan dalam hidup aku mostly aku just gamble.

after dah pilih baru aku nilai balik pilihan aku. aku tidak berfikir bila memilih untuk mengambil diploma seni kulinari. setelah 3 tahun, aku nilai balik dan aku berpuas hati. bagus begitu.

aku memilih untuk jujur dalam relationship. setelah menilai kembali,blerrgghhh! aku menyesal jujur.

aku pilih untuk meninggalkan kerjaya sebagai chef dan lompat ke bidang sales and marketing. and hell yeah i love it.

aku pilih untuk tidak bekerja, makan gaji sebaliknya mempunyai perniagaan sendiri. setelah dinilai, aku berpuas hati.

jika pikir balik, semuanya adalah try and error. kalau menjadi, aku terima. kalau tak menjadi, aku tetap terima.

wahhh.haha! aku terlalu optimis, so aku dapat menerima apa pun cabaran dan kesalahan.

"life is a phase where we doesn't know what are the outcomes..so, take chances."
p/s: oh, siapa nk pergi amsterdam dengan aku?i feel like smoking joint there~haha

4 comments:

Nurul Ain said...

'aku menyesal jujur'??
hm..statement yg buat sy tertarik utk membaca blog ni...regret for being honest? why?

Nabil Hussein said...

because bila anda jujur, ur significant other tend to tidak jujur..i was cheated obviously, and she pinned the blame on me~

Nurul Ain said...

hm...

ღ lyne ღ said...

thats y i said u are me but male~

hurmmm~!!

and be jujur memang tak adil.. so as be loyal.. loyal but others dont.. sakit hati gile babs~