Pages

Tuesday, April 28, 2009

Kenapa aku menyesal jujur?

aku menyesal jujur kerana pengalaman hidup.

kecik-kecik dulu, masa sekolah aku tidak mencari pasal dan tak buat pasal. just pakai baju sekolah, baju tuck in kemas dan rambut disisir ketepi. bukan nerd, tapi just baik dan jujur. aku dengar cakap mak aku dan dengar cakap cikgu. aku tidak sibuk mencari gaduh dan berlari macam budak-budak lain yang hyperactive terlebih gula.

tetapi, ada yang terlebih masa untuk sibuk kacau aku. pau duit aku. letak kucing dalam beg sekolah aku. sorok beg aku. kenakan aku.

meningkat dewasa, mengenai perempuan, safe to say aku tidak appealing masa dulu. aku tidak hebat bersukan, tidak terlalu pandai. just average. dan mereka yang aku minati dan yang aku layan baik-baik lebih suka kepada bad boys. selebet, bodoh dan insensitive. melayan mereka dengan agak bodoh dan practically tidak peduli pun.

aku agak kagum.

dan aku tetap berpegang kepada menjadi baik itu berbaloi.

aku spent hidup zaman persekolahan, just like that.

into college, same stuff happened. been in few relationship. i got one ended with, " it's not you, it's me, awak terlalu baik untuk saya.."

and.."you baik sangat..plus, things will be so much easier with him.."

yeah..bila tengok keadaan, they prefer their significant other is flirtacious, and shower them with attention where they fell for it..and after knowing and realizing that dah kena tipu+dah jadi no.2+dah dimadukan dengan yang no.2+you are just for fun+you are just for fuck...then merayu?

alahai..so aku tetap dengan pendirian baik itu berbaloi.

tengok je la the bad boys wooed girls and played them.

and when i got into one relationship, a really serious one. aku semati-matinya jujur. tetapi got fucked again and again.

aku masih jujur. dan aku menyesal jujur. up until now, dengan jujur aku tidak memenangi aku sehabuk pun.

remember,"nice guys finish last"..

p/s: aku still menunggu something yang betul berbaloi untuk menjadi jujur.

4 comments:

E; said...

Oh, tak adil kan. Some has been looking for those who are meant to be with, but some just like adventures.

hehe, keep looking.

Nurul Ain said...

still waiting?
why dont u try to find it?
or..u already found somethings yang berbaloi utk menjdi jujur and u are waiting for it?

ღ lyne ღ said...

jujur~

memang payah kan..

btw, i have changed my link :)

from ellygumuck.blogspot.com to myowninput.blogspot.com

Nabil Hussein said...

tak mencarik..hanya menunggu~