Pages

Tuesday, January 13, 2009

Impressed by first impressions

First impression ialah sesuatu yang sangat-sangat judgemental.yela,you look at someone even for the first time, and for the first 5 to 8 seconds,base on his or her looks,you basically judge that person.just base on appearance.terciptanya rules of first impression sangat mengagumkan lah.

And I’m even more impressed with those yang berjaya memanipulasi hukum ini.iaitu mereka yang berupa; yakni cantik dan kacak.kehidupan agak mudah bagi dorg ni.

Agak malang jugak la bagi mereka yang kurang kehebatan dalam bidang menjayakan first impression ni.terpaksa bekerja or berusaha lebih keras untuk buat or get involve in anything.

Senang je, kalau kamu cantik atau kacak, dunia lebih mudah bagi korang. Sila rujuk Angelina Jolie, Johnny Depp, Jessica Alba atau mereka yang sewaktu cantik rupanya.

Tatkala kamu kekurangan dari segi rupa,hmmm..berusahalah dengan lebih keras atau bekerjalah dengan gigih. Sebagaimana Einstein, Bill Gates, Donald Trump; dorg ni takde la kacak atau seindah mana, tapi dorang bekerja keras untuk memastikan poket mereka dapat menjadikan mereka makhluk yang paling indah di dunia ini.hehe.

Seikhlas hati and sejujurnya, I’m a person yang tidak dan jarang sekali memenangi first impression sebagaimana kawan-kawan saya yang lain. And saya berusaha keras untuk everything. And people selalunya tak fall in love at first sight with me, but at least kalau dah kenal baru lah nak di’love’nya.

Tak kenal maka tak cinta.hehe.

And I’m that ‘tak kenal maka tak cinta’guy.

1 comment:

Elsa Soraya Othman said...

dey! aku bagi hang award kat blog aku. check it out IF YOU ARE FREE :) okay ?